Haber

Bolivya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu

Güney Amerika ülkesi Bolivya, Gazze’ye yönelik devam eden saldırılar nedeniyle “İsrail ile diplomatik ilişkilerini kestiğini” duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Maria Nela Prada ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Freddy Mamani, düzenledikleri ortak basın toplantısında İsrail ile diplomatik ilişkileri kesme kararı aldıklarını duyurdu.

Mamani, Ortadoğu’da yaşanan tehlikeli gelişmeler nedeniyle bu basın toplantısını düzenlediklerini belirterek, “Bolivya, İsrail Devleti ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı. Ülkemiz daha önce Filistin meselesine ilişkin iki resmi açıklama yapmıştı.” İfadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları sözleşmesini hatırlatan Mamani, “Bolivya, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer alan her türlü zalimane, insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi reddediyor.” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Yardımcısı Mamani, ateşkesin “derhal” sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırgan ve orantısız askeri saldırısı uluslararası barışı tehdit ediyor ve aynı şekilde kınanmalıdır. Gıda, ilaç ve insani yardım malzemelerinin girişine izin verilmemelidir.” İsrail’in “Filistin yerleşimlerine yönelik ambargonun kaldırılması gerekiyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu